Text Box:  
 

 Vabljeni na potovanje po Tuniziji z Agencijo Natura Viva!

Text Box:  
Turistična Agencija NATURA VIVA, 
Metka Pahor s.p.
Sedež:  Usnjarska 16, KAMNIK
Poslovalnica: Celovška 69c, LJUBLJANA
Tel./Fax:  01 505 5793
Mobitel: 031 372 632
 e-mail:  natura.viva@siol.net
Spletna stran: www.natura-viva.com
   

                 

 

 

 

TUNIZIJA: svet med morjem in oazami

Datum odhoda:  26.4.2008

Šifra: 149a-M8 

Program:

1. dan (sob.): LJUBLJANA – GENOVA

Prevoz z avtobusom do pristanišča v GENOVI. Vkrcanje na ladjo – trajekt. Sledi nočna plovba po sredozemskem morju.  Na ladji  možnost zabave in prehranjevanja (bar, restavracija, TV-salon, disko..). Večerja na ladji. Prenočevanje v 4-posteljnih kabinah.

2. dan (ned.):  GENOVA - TUNIS

Zajtrk  na ladji.  V popoldanskih urah prihod v glavno mesto Tunizije, izkrcanje z ladje in po opravljenih mejnih formalnostih sledi namestitev v hotelu,  zatem pa ogled tunizijske prestolnice. Večerja in nočitev.

3. dan (pon.): TUNIS – MONASTIR (cca 170 km)

Po zajtrku bomo najprej zavili v narodni muzej Bardo, ki hrani najlepše rimske mozaike na  svetu. Sledil bo obisk nekdaj mogočne Kartagine – feničanskega mesta ( Antoniove terme, gledališče…). V popoldanskih urah nadaljevanje poti proti Monastirju, kjer bo večerja in nočitev.

4. dan (tor.): MONASTIR – EL JEM – GABES – MATMATA – DOUZ (cca 500 km)

Zajtrk in nadaljevanje poti proti El Jemu in ogled tretjega največjega amfiteatra na svetu. Potepanje bomo nadaljevali po pokrajini Gabes, obiskali bomo tudi tržnico z začimbami. Od tod bomo nadaljevali pot mimo oljčnih nasadov in mimo mesta Mareth do vznožja hribovja Dahar. Ustavili se bomo pri trogloditski hiši in si ogledali njeno notranjost. Pot nas bo vodila dalje do  "vrat v Saharo", to je do mesta Douz. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan (sre.): DOUZ -  TOZEUR (146 km)

Po zajtrku odhod proti Tozeurju, prečkanje izsušenega jezera Chott el Djerid, ki ima površino 5000 km2. V Tozeurju obisk muzeja, ogled košare (la Corbeille) v Nefti. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Doplačilo:

- izlet v oaze z jeepi: Chebika, Tamerza in Midès (doplačilo)

- obisk folklornega večera s predstavo in tradicionalno večerjo (doplačilo)

6. dan (čet.): TOZEUR – KAIROUAN – TUNIS ( cca 460 km)

Po zajtrku nadaljevanje poti proti Kairouanu, svetemu mestu islama in Margrebov. Obisk velike mošeje Sidi Okba, "brivčeve mošeje" ter ogled aglabidskih bazenov. Prihod v Tunis v večernih urah, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan (pet.):  TUNIS – GENOVA

Še nekaj prostega časa za zadnje samostojno raziskovanje in nakupe v tunizisjki prestolnici. Okoli poldneva sledi odhod proti pristanišču in vkrcanje na ladjo – trajekt. Plovba po sredozemskem morju, večerja na ladji.

8. dan (sob.): GENOVA – LJUBLJANA

Zajtrk  na ladji. Prihod v Genovo v popoldanskih urah. Sledi prevoz proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

CENA:       570,00 € - najmanj 40 oseb

 

Vključuje:  2 x polpenzion na ladji – trajektu na relaciji Genova – Tunis –Genova, 5 x polpenzion v  sobah ½ TWC v hotelih *** v Tuniziji, prevoz s klimatiziranim avtobusom, cestnine in takse, slovensko vodenje,

Doplačila: enoposteljna soba: 75 € ; izlet v Saharo 12 €/uro, izlet z džipi v oaze 25 €/osebo; folklorni večer  s tipično večerjo 25 €,  vstopnine:  mošeja v Kairouanu, muzej Bardo, Kartagina,  amfiteater El Jem,  Trogloditska hiša  ca 30 €;

 

Cena je izračunana po veljavnih podatkih in tečaju na dan 15.3.2008. Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje agencije NATURA VIVA so sestavni del programa. Priporočamo  dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco  CORIS -  uredite v agenciji NATURA VIVA.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene (v primeru, da pride do spremembe v menjalnih tečajih valut ali do sprememb cen prevoznikov) in v skladu z 902. členom istega zakona do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo izleta oz. potovanja.