Header image  

Bučka, pušl'c Dolenjske

 
line decor
 
line decor
 
 
 
 

 
 

DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH

TURISTIČNEGA DRUŠTVA BUČKA

 

ZA ZAČETEK - ŽELJA PO PREDSTAVITVI TURISTIČNIH ZANIMIVOSTI BUČKE

Turistično društvo Bučka je bilo ustanovljeno marca 2003. Potreba po društvu, ki bi poskrbelo za promocijo kraja in razvijanje turistične ponudbe se je kazala že od leta 2001 dalje, ko se je Bučka prvič predstavila na turističnem sejmu Alpe - Adria v Ljubljani. Idej in želja je bilo veliko, zato smo ob podpori ostalih društev ustanovili turistično društvo.

V Statutu društva smo med drugim zapisali, da bomo sodelovali z ostalimi društvi na Bučki in na območju občine Škocjan ter tudi z gostinskimi, turističnimi in ostalimi sorodnimi organizacijami in združenji. Društvo danes vodi in koordinira delo na področju turizma, skrbi za strokovno izobraževanje članov, organizira izlete, izdaja zloženke z informacijami o turistični ponudbi Bučke, seznanja o dogajanju v kraju in si prizadeva za ohranjanje naravne in kulturne dediščine naših krajev.

Društvo skrbi tudi za informiranje krajanov ter promocijo kraja preko spletnega portala www.bucka.info.

 ŠOLSKA POT NAŠIH DEDKOV IN BABIC

Že takoj na začetku smo krepko zavihali rokave in zasnovali svojo prvo pešpot. Poimenovali smo jo Šolska pot naših dedkov in babic, saj smo jo začrtali po poteh, koder so nekoč otroci hodili v šolo. Otvoritveni pohod po poti je bil že v maju 2003. Šolska pot združuje vasi na območju Bučke in poti, po katerih so nekoč hodili v šolo naši dedki in babice. Pot smo ustrezno označili, naredili prvo promocijsko zloženko s predstavitvijo poti in znamenitosti ob njej.

Z leti smo postavili nove smerokaze, uredili kotičke za počitek, pripravili ponatis zloženke o poti, pri Štritovskem jezeru smo v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave postavili informativno tablo, v sodelovanju z istim zavodom pa nadaljujemo  tudi z odkrivanjem biotske pestrosti ob poti. Skrbimo za redno vzdrževanje poti, njeno promocijo in vodenje po poti.

INFORMATIVNA TABLA - PRVA DOBRODOŠLICA TURISTU

Dandanes so informacije zelo pomembne in če nas kdo obišče nenapovedano ali pa v naš kraj zaide naključno, si lahko na Bučki tudi sam postreže z obilico informacij o kraju kar pri informativni tabli pri gasilskem domu. Poleg opisov bučenskih znamenitosti je za lažjo orientacijo zraven tudi zemljevid z vrisanimi pohodnimi potmi. Tu je tudi izhodišče pohodnih poti.

E - TURN: INTERNETNA TOČKA S PROSTIM DOSTOPOM

Poleg informativne table je le nekaj metrov stran, v stolpu gasilskega doma urejena internetna točka s 24-urnim brezplačnim dostopom do interneta.

na vrh 

OBVESTILA

Trenutno ni aktualnih obvestil!

 

 

   

 

 

 

 

  

   

 

 

   

   

 

 
  Turistično društvo Bučka     Stran posodobljena: 11.06.2011 0:35