domov

USTVARJALNI KOTIČEK

Vsebine ustvarjalnega kotička pripravlja Tanja Kocjan.

Arhiv ustvarjalnega kotička:
VELIKA NOČ IN BARVANJE PIRHOV
IZDELAVA STOJALA ZA SVINČNIKE S TEHNIKO DECOUPAGE
CVETJE IZ PAPIRJA
VOŠČILNICE IZ DOMAČE DELAVNICE

VELIKONOČNE VOŠČILNICE IZ DOMAČE DELAVNICE

Spet so tu velikonočni prazniki in čas, ko svojim bližnjim in prijateljem voščimo. Voščilnice lahko kupimo v trgovini, vendar za ljudi do katerih čutimo nekaj posebnega, voščilnico raje izdelamo sami, saj tako damo vanjo tudi nekaj svoje osebne note - mnogi znajo ceniti takšne voščilnice in so jih še bolj veseli.

V nadaljevanju vam bom predstavila, kako lahko doma z malo dobre volje, potrpljenja in veselja izdelate čudovite voščilnice. Nekaj je preprostih, za nekatere pa boste potrebovali malo več časa.

Zadnje leto se uveljavlja izdelovanje voščilnic s tako imenovano "pickpoint" tehniko. Tukaj poljubni vzorček narišemo s svinčnikom (na papir - najbolje je pauspapir) in v enaki razdalji robove označimo s pikicami. Vzorec položimo na prazno voščilnico in s tanko buciko, tam kjer so pikice, "naluknjamo" vzorec na voščilnico. V tanjšo iglo napeljemo nitko - sukanec in vzorec šivamo od pike do pike. Začetek in konec šivanja pričvrstimo s selotejpom. Zadnjo stran tako narejene voščilnice oblepimo z enako velikim kosom papirja, na drugo stran pa napišemo lepe želje.

Motive na voščilnicah izdelamo lahko tudi iz raznovrstnega barvnega papirja. Nekaj vzorcev voščilnic vam predstavljam v nadaljevanju.

Potrebujemo:

- igla
- bucika
- sukanec Madeire ali svileni sukanec
- škarje
- prazne čestitke ali pa karton in sami izrežemo želeno velikost
- lepilo
- selotejp

- barvni papir

In še nekaj vzorcev za pomoč pri izdelavi: